Het brein | De essentie

Gepubliceerd op 25 maart 2022 om 13:32

Een magisch mechanisme

Het brein is een magisch meganisme. Veel mensen weten mijn god niet wat het brein precies allemaal doet. De hersenen zitten moeilijk in elkaar en daarom is het moeilijk om deze bovenkamer te beschrijven. Het brein neemt beslissingen, houdt van variatie en heeft de regie over het hart. Meer over het hart lees je in deze blog. Het brein kent zeven kamers met ieder zijn eigen taken. De linkerhelft van het brein gaat over negatieve emoties en de rechterkant over positieve emoties. Sos heeft de kracht om de linker hersenhelft uit te schakelen, erg handig. Meer over dit geneesmiddel lees je hier. Het brein houdt van drugs zoals hennep. Hennep heeft de kracht jou in een staat te stellen waarbij je helemaal jezelf bent. Hierbij spreken we over Skunk wiet (er zijn twee soorten, wanneer je de goeie hebt dan merk je dat je helemaal happy bent).

 

Hoeveel procent gebruikt het brein bij het gemiddelde mens?

Het brein beschikt over veel vet, wat nodig is om gezond na te denken. De meeste mensen eten te weinig gezonde vetten uit onder andere avocado's, kokosolie en noten. Dit is jammer want de hersenen floreren op vet. De meeste mensen gebruiken maar 15% van hun brein. Variatie, een eigen bedrijf of veel creatieve dingen doen stelt het brein in staat om meer procent te gebruiken. Eenstein gebruikte volgends mij 85% van de hersenen, wat erg knap is. Zelf zit ik denk ik op 46% omdat ik veel varieer met blogs, documentaires kijken en nieuwe muziek maken. Hoe creatiever je bent, des te meer vermogen haal je uit de bovenkamer.

 

Waartoe is het brein in staat?

Het brein kan twee dingen tegelijk, namelijk zorgen dat een mens praat en leest of schrijft. Dit kun je dus altijd tegelijkertijd doen, dit geldt ook voor muziek luisteren en schrijven of lezen. De hersenen zitten heel goed in elkaar en stellen jou in staat om te kunnen leven. Een andere wandeling maken dan anders is heel goed voor het brein. Hierdoor worden nieuwe hersenconnecties aangemaakt en nieuwe breincellen gemaakt, dit geldt ook voor verschillende nieuwe muziek luisteren. Het brein kan veel prikkels aan, zelfs meer dan 100 decibel. Helaas is dit dan wel slecht voor het gehoor en dus ook voor de hersenen. Hoeveel procent van het brein gebruik jij? Ga de challenge aan en doe zoveel mogelijk verschillende dingen!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.