Mijn tuinhekje is wit geschilderd

Wat een dag zeg vandaag, kolere. Iets voelde deze ochtend niet goed toen ik opstond, maar wat? Snel ben ik naar buiten gerend en ben ik gaan kijken in mijn tuin. Tot mijn stomste verbazing zag ik dat mijn tuinhekje van groen naar wit was getransformeerd. Daar ben ik uiteraard niet van gediend, sjonge zeg! Iedereen opgebeld en gevraagd of ze er meer van wisten. Mijn geliefde buurman wist van niks, maar keek me wel schaapachtig aan. De politie erbij gehaald, maar wisten me enkel en alleen te vertellen dat dit wel vaker voor komt. Dat geloof je toch niet? Voorbijgangers kijken me ook raar aan omdat ik in mijn badjas zat te huilen bij mijn tuinhekje. Waar is het misgegaan en is dit vannacht gebeurd? Zelf krijg ik hier de kriebels van.

 

Nergens zie je een pot witte verf staan, jammer anders konden ze vingerafdrukken aflezen. Mijn vriendin en ik weten even niet meer wat we moeten doen. Weet je trouwens hoe wij elkaar ontmoet hebben? Op een feestje een paar jaar geleden. Het was meteen liefde op het eerste gezicht en we vonden elkaar fantastisch, maar hoe kun je nou gelukkig zijn met een overgeschilderd tuinhekje? Als het nou mooi geschilderd was, nee hoor, zo lelijk als iets! In de hardste scene weten ze ook al van niks, hoe kan dit nou? Totdat ik op een dag een man tegenkwam met een witte kwast. Hij kende me niet, maar had alleen maar mooie verhalen over draken. Niks mis mee, maar hij schildert blijkbaar alleen maar dakpannen en geen tuinhekjes.

 

Op naar de dader! Wie o wie heeft het in godsnaam gedaan. In het telefoonboek staat ook niks verdachts. Zelf heb ik een konijn die wel wat bleekjes keek, zou mijn konijn (Henk) hier achter zitten? Achja, met kerst eten wij hem toch op. Het blijft nog een raadsel wie het gedaan heeft. Toch maar weer groene verf kopen en aan de gang gaan. Ook meteen even een camera kopen om te zien wat er voortaan gebeurd. De paus kwam ook even kijken en moest huilen, ''wat is hier gebeurd''? En hij belde meteen sinterklaas op. Sinterklaas bleek wel erg verdacht. Wat bleek, zijn baard bleek af te geven en heeft met zijn zatte kop gebukt tegen het tuinhekje gestaan. 1 jaar cel geeist tegen sinterklaas. Eindelijk de dader gevonden,  wat een opluchting. Zo leven wij voortaan weer gelukkig, amen!

 

Geschreven door Eefje Damen en Niels van Dijk in telepathie.