Mijn auto mist een wiel

Het is weer zo'n dag hoor. Alles voelt kut. Het opstaan ging ook al slecht na een lange nacht slapen. Mijn buurman belde al en vroeg waar ik mee bezig was. Zelf zei ik tegen hem dat ik nieuwe schilderijen aan het ophangen was, maar alles flikkerde meteen naar beneden. Hij moest lachen en stelde voor even langs te komen. Zo gezegd zo gedaan, hij kwam even koffie drinken. Hij zei me bij binnenkomst meteen dat er iets niet goed was buiten. Meteen keek ik uit het raam en verrek, mijn auto mist een wiel! Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Direct ging ik naar buiten om mijn auto van dichtbij te inspecteren. ''Wat kan ik hier nou aan doen?'' Vroeg ik aan mijn buurman. Hij zei: ''Daar zit maar een ding op, meteen naar de garage.'' Wat een ellende.

 

Bij de garage aangekomen begon al het personeel te lachen, terwijl ik aan het huilen was. De baas riep me meteen en zei: ''Ik heb hier een nieuw wiel voor je gevonden''. Wat bleek nou: was het een slappe band met daaronder oud ijzer. Neemt hij me nou in de maling? Dit bleek ook echt zo te zijn helaas. Snel droogde ik mijn tranen en vermande ik me: ''Ik wil een goed nieuw wiel, verdomme!''. Al het personeel ging goed zoeken, inclusief mijn buurman. Dit duurde wel een half uur terwijl ik een bakje zwarte koffie naar binnen tikte. Wat bleek nou, ze konden niks vinden, enkel en alleen lekke banden en oud ijzeren velgen. Snel gingen mijn buurman en ik weer naar huis en bedankte het bedrijf toch maar.

 

Plots ging de telefoon, een dealer belde en had nog een wiel klaar liggen. Hoe wist deze dealer dat nou weer? Wat bleek nou, mijn auto was op het nieuws geweest omdat een bekende misdadiger meerdere auto's had vernield, inclusief mijn auto. De dader hebben ze te pakken, maar helaas had hij het wiel snel doorverkocht. De dealer wilde mij een nieuw wiel aansmeren. Hier had ik geen zin in, dan maar op drie wielen verder. Mijn buurman vond dit ook een goed idee. Nadat we zelf even snel een gaar wiel hadden geproduceerd was het oké zo. Mijn auto ziet er weer spik en span uit en dat koste helemaal niks, enkel en alleen tijd. De dealer wilde er 150 euro voor hebben, dikke lul zeiden mijn buurman en ik tegen elkaar. Zo gezegd zo gedaan, een goed einde.