Help, mijn voeten zijn niet even lang

Het is vrijdagmiddag en opeens kom ik tot de constatering dat mijn voeten anders lijken dan normaal. Eigenlijk is dit helemaal niet anders dan normaal, maar gewoon schrikken! Mijn voeten zijn altijd belangrijk voor me geweest en dan met name de manier waarop ik loop. Aan mijn schoenen hecht ik veel waarde, wat een top pantoffels. Wanneer ik in de spiegel kijk, ben ik tevreden, maar wanneer ik naar beneden kijk, zie ik dat mijn rechter teen veel langer is dan mijn linker teen. Dit is echt afschuwelijk om te zien. Waarom ben ik niet symmetrisch? Dit vraag ik me echt af, waarom heb ik maat 43 en maat 42,5? Dat klopt toch niet.

Volgens mij ben ik niet de enige waarbij dit zo is, maar waarom ben ik verminkt? Voeten zijn belangrijk om op te staan, maar wanneer ik loop dan hinkel ik heen en weer en loop ik de ene keer links en de andere keer rechts. Vrienden van me zeggen dat ik me niet zo aan moet stellen en mijn man zegt dat ik er wat aan moet laten doen, omdat ik er zo mee zit. Eenmaal bij de arts zegt diegene mij dat ik er mee moet leren leven. Eenmaal bij het ziekenhuis zeggen ze mij dat er een operatie nodig is. Dit ga ik dus niet doen, ook al zit er ik echt echt mee. Zelf moet ik er maar mee leren leven. Wat is er met me aan de hand? Ben ik echt zo anders dan andere?

Voeten zijn maar een klein deel van je lichaam dus ik hoef niet zo te zeuren. Mijn man vind dat ik normaal moet doen, maar ruzie om mijn voeten hebben we genoeg. Elke keer gaat het hetzelfde ''Waarom ben ik niet recht?'', ''Waarom pas ik mijn schoenen niet goed?''. Mijn man wordt gek van mij, wat een ellende. Maat 42,5 past me niet, omdat dan een voet afknelt en maat 43 is weer te groot. Moet ik dan twee verschillende schoenen kopen? Is dat soms de uitkomst? Eenmaal bij de schoenenwinkel leg ik mijn probleem voor. Zij hebben de perfecte oplossing, toch twee verschillende maten. Dat kan gewoon toch, wat een oplossing!

Met sokken zit ik ook al in de knoei, waarom passen mijn sokken mij nooit. Sokken zijn eigenlijk heel handig en passen altijd, vertelt de verkoper mij. Die heeft er echt geen verstand van. Dom gelul is dat! Dan maar dezelfde strategie als die van de schoenen, twee verschillende soorten maten sokken. Helemaal perfect! Ken jij dat ook, dit probleem? Kampen meer mensen met dit probleem? Waarschijnlijk wel, niet echt handig. Ken jij dit ook? Join the club en koop verschillende maten sokken en schoenen en knip bij de ene voet de teennagels langer dan de ander en je bent ervan af. Bij mij niet helaas, ik vind dit echt ellende, amen!