Bankzaken

Het is weer zover, het is zaterdagochtend. Wat te doen, wat te doen? Zelf verveel ik (fictief persoon) me altijd kapot op zaterdag want ik heb totaal geen hobbies. Even die ellendige tv weer aanzetten en natuurlijk is er weer niks op. Nu lig ik gewoon van 09:00 's ochtends tot 00:00 's nachts voor de tv. Weer geen vriendin die me appt, wat een ellende. Wat doet toch iedereen op zaterdag? Ook bankzaken? Alle vrienden zijn natuurlijk druk met de kinderen en hun partner, wat doen die mensen toch de hele dag? Waarom heb ik geen hobbies? Even zappen, geen kloot op de tv.

Mijn buurman is weer aan het sproeien in de tuin en waarom doe ik niks in de tuin? Zelf verveel ik me meteen na het opstaan. Even een bak koffie om mijn energieniveau wat op te krikken. Helaas is dit maar voor korte duur. Zo weinig energie en levenslust. Opeens heb ik het, ik ga een hobby zoeken. Nou, dat was het dan, genoeg gezocht, dan maar weer zappen. Sjonge jonge wat een ellendig leven heb ik toch. Nu mijn vader bellen, kijken wat die aan het doen is. Tuut, tuut, geen gehoor. Die zal wel weer druk zijn met het huis opruimen of met brommer rijden. 

Elke keer vraag ik me weer af wat de rest van Nederland aan het doen is. Hoe kun je nou altijd bezig zijn en waarom moet die tv nou weer 's middags al aan? Volgens mij ben ik niet de enige, maar wanneer ik bij mensen naar binnen kijk staat nergens de tv overdag aan. Wat een klote leven zeg, wat een fantasieloos bestaan. Zou ik gaan gamen? Nou, dat is ook lamlendigheid. Wandelen dan maar? Het energieniveau is natuurlijk weer laag, dat wordt hem ook niet. Waarom werk ik niet op zaterdag en zondag? Dan verveel ik me tenminste niet.

Wat een lange dag zeg, zoals je al leest, hier wordt je niet vrolijk van. Ken jij dit probleem ook? Het hele huis is een rotzooi, maar totaal geen zin om op te ruimen. Wat een depressieve toestand zeg. Toch maar even opruimen en schoonmaken. Zo een uur verder en het is alweer 11:00 's ochtends. Wat schiet de tijd toch op, niet dus. Nu veel uren te gaan, dan maar weer zappen. Tijd voor een mop op het internet: wat doen weekdieren in het weekend? Tjonge was ik maar een weekdier want dan wist ik tenminste wat ik moest doen. Snap je hem al: weken? Zelf moest ik er wel om lachen, maar het lachen verging me al snel toen ik op de klok keek.

Wat te doen, wat te doen? Ellendig leven toch, helemaal zonder partner. Wordt jij ook zo depressief van dit verhaal? Nou, ik wel. Hoe vermaken mensen zich toch zo goed? Zelf snap ik hier helemaal geen knol van.