Help, mijn hond is kwijt!

Goeiemorgen allemaal, ik ben Ingrid en ik heb een probleem. Na een goede nachtrust ben ik ergens achter gekomen. Wat moet ik nou met een riep als mijn hond niet te vinden is. Zou ik zomaar een rondje gaan wandelen? Even Maxima opbellen. Helaas, ze neemt niet op, zij drinkt toch alleen maar thee? Mijn man is overal aan het zoeken, maar helaas, geen hond te vinden. Wij hebben zo'n mooie hond, schaisse. Even de buurman opbellen. ''He, buurman, alles goed? Mijn hond is kwijt''. Hij lachte me hard uit, wat een klotehond, vind hij. ''Laat dat blaffiguur maar lekker kwijt zijn'', zei hij. Helemaal van streek zocht ik de buurt af, alleen maar katten te vinden, waar is mijn hond? 

 

Honden zijn leuk en handig voor als er boeven zijn. Vannacht is er niet ingebroken gelukkig, maar mijn hond is kwijt, wat nu? Maxima belt terug. ''Kom je thee drinken?'' vroeg ze. Tuurlijk niet, het is menens vandaag. Even de hondenkennel opbellen. ''Hallo, zo'n vreselijke hond als die van jou vangen we niet op hoor'', klinkt het aan de andere kant van de lijn. Onze Blaffie is nergens te vinden. Een nieuwe kopen dan maar? Dit kost me weer geld, klotezooi. ''Blaffie!'', ''Blaffie'', riep ik. Wat te doen? Wat te doen? Mijn man heeft iedereen afgebeld en kwam tot een vreemde conclusie. De hond zou naar Duitsland gebracht zijn om toneel te spelen voor een groot publiek. Vreemd, mijn hond kan alleen maar ''high five''. Kennelijk kan onze hond veel.

 

Ja hoor, mijn hond leeft nu in Duitsland, wat een ellende. Snel schoenen aandoen en erop uit. Eenmaal aangekomen herkende mijn hond me helemaal niet, maar wat een kunstjes kan ze wel niet allemaal. ''Mag ik mijn hond terug'', vroeg ik. Nee hoor, dat gebeurde niet. Snel de politie bellen. De politie kon niks voor me doen zeiden ze, wat een schaissezooi. ''Zometeen komt er een toneelvoorstelling met Blaffie'', zei de nieuwe eigenaar van de hond. Hij drukte mijn duizend euro in de hand en zei: ''Zo, nu is het mijn hond, lekker voor je!'' Mijn man vond het goed, klote Blaffie, ze loopt alleen maar te blaffen. Na een flinke ruzie met mijn man is de conclusie duidelijk, onze hond is verleden tijd en ik heb er duizend euro voor gekregen. We leefden nog lang en gelukkig!