Mijn konijn is gejat

Opeens voelde ik het, mijn konijn is nergens te bekennen, wat een klotezooi. Hoe kan dat nou? Zelf ben ik bij de buren langs geweest en daar vertelde ze mij dat ik beter moest gaan zoeken. Hoe kan dat nou? Ik heb alles afgezocht naar de klereding. Mijn konijn heet Henk en die naam verdient zij. Zij is acht jaar oud en vertelde mij weleens dat zij meer wortels wilde eten. Wortels zijn goed voor je haar en de huid heeft er ook veel baat bij. Mijn konijn is dus zoek, na twee dagen zoeken. Alles afgespeurd, onder de bank, onder het tapijt, boven op de trap (zijn lievelings plekje), maar was nergens te bekennen. Konijnen zijn gezond om te eten, maar met het kerstdiner wil ik mijn lieve Henk niet opeten hoor. Waar zou Henk toch zijn in godsnaam?

 

Dag drie. Nog steeds geen Henk, hoezo? Weer een frisse middag om te gaan zoeken. Iedereen opgebeld, Maxima enzo, wazig want niemand wist er wat van. Buiten in het hok is het ernstig stil, zonder Henk geen mooi gevuld hok, enkel en alleen strooi. Zelf mis ik Henk steeds meer en meer, waarom kan niemand mij helpen? Zelf ben ik radeloos geworden, wat een ellende. Wat te doen zonder Henk in het leven? Mijn man wist er ook van niks en is ook maar mee gaan zoeken. Henk lijkt verleden tijd. Ook maar even onder de banden van de auto gekeken, maar helaas of zelfs gelukkig niks te vinden. Henk was altijd zo schattig en leuk, zij liep leuk en begon leuk te grommen als je haar een brokje geeft. Nu is het klote en dat mag iedereen weten.

 

Dag vier. Nog steeds ernstig stil aan de overkant van de overburen. Wij maar roepen, ''Henk'', ''Henk'', maar nee hoor, geen gehoor. Toen belde opeens de politie, ze hadden een spandoek zien hangen langs de snelweg met de terugroeping van het konijn. Gevonden! Hoe blij kun je zijn. Mijn schattige Henk is terug. Nu gaan we een feest geven en alle politieagenten uit Nederland mogen ook komen. Het lieve zwarte mormel is gelukkig terecht. Nu kunnen we hem gaan ophalen bij de politie. Eenmaal aangekomen zag Henk er niet zo best uit, wat magerder geworden enzo. Hij bromt nog steeds lief en lijkt ongedeerd. Waar is Henk toch geweest? In de dierentuin, helemaal zelf heen gelopen, leuk. Wat een vreugde weer met Henk en zo leven we weer lekker en gelukkig.