Het hart | De essentie

Gepubliceerd op 23 maart 2022 om 16:24

Het brein en de darmflora zijn heel belangrijk voor een gezond bestaan. Het hart is het twee naar belangrijkst, de bovenkamer is nummer 1. Zo regeert het hart onder andere emoties en gedrag. Het hartspier is het belangrijkst, deze zorgt ervoor dat het hart genoeg bloed door het mechanisme pompt. Het hart bestaat uit drie vlakken welke met elkaar samenwerken. Dit zijn als het ware drie kamers. Het hart communiceert met de hersenen en zorgt ervoor dat je je goed voelt. Bij de ware liefde kun je zelfs zijn of haar naam horen kloppen wanneer je naar de hartslag luistert. Dit geldt alleen als je de ware al weleens ontmoet hebt, dit is echt geniaal van het hart. 

 

Sommige mensen hebben twee harten en uitzonderingen hierop zijn mensen met drie tot vier harten hebben. Mensen met meer harten leven langer omdat bij een hartstilstand, hartaanval en hartinfarct het ene hart het andere overneemt. Zelf denk ik twee harten te hebben, een voor hart (goedheid) en een voor hard (hardheid). Daarbij denk ik dat humor in mijn linkerhart zit, helaas komt dit er bij de meeste mensen niet uit. Zelf denk ik heel grappig te zijn, maar dat kan alleen met de ware liefde of vrienden die op een lijn liggen. Het hart beslist niet of je lang leeft, dat doen de hersenen. Bij de meeste doden komt dit door hersendood en niet door een hartaanval bijvoorbeeld.

 

Het hart werkt ook samen met de darmflora. Fijne emoties worden namelijk naar de darmen gestuurd waardoor je je beter voelt. Jezelf goed voeden betekent een gezond hart. Gezonde vetten vind het hart geweldig, zo ook de hersenpan. Eet voldoende noten, pinda's en, avocado's, extra vierge olijfolie en  kokosolie. Wanneer je dit doet voedt je ook je hart en blijft het beter bloed pompen door het lichaam. Tijdens het sporten is het hart heel belangrijk want een hogere hartslag is heel goed voor het hart. Soms is het zelfs zo, hoe hoger de hartslag, des te gezonder het hart. Wees blij met je hart en ga hier goed mee om! Good luck.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.