Het brein en euforie

Gepubliceerd op 17 maart 2022 om 11:06

Een mooi mechanisme

Het brein is een mooi mechanisme dat veel energie nodig heeft om zijn dagelijkse activiteiten te kunnen doen. De hersenen werken meestal op level 1, dit is eigenlijk zeer lang omdat de bovenkamer bij euforie op level 5 draait. Met euforie krijgen we dagelijks eigenlijk te weinig te maken. Je kunt het opwekken door verliefd te worden of naar jouw favoriete muziek te luisteren. Zelf krijg ik euforische trillingen in mijn brein bij euforische hardstyle muziek. Tropical house werkt ook euforisch. Wanneer euforie in de hersenen komen gaan cellen openstaan en signalen naar het hart sturen. Het hart en het brein werken samen om jou een goed gevoel te geven, mooi he? 

 

Voeding en euforie in de hersenen

Fruit kan euforie opwekken en dan met name aardbeien. Deze zetten trillingen op gang waardoor cellen samen gaan werken. Nu komt er elektriciteit vrij dat energie naar het hart stuurt. Bananen zijn ook goed om euforie op te wekken. De rest van het fruit niet zo. Groenten zetten geen euforie in gang en dat geldt ook voor noten. Gefermenteerde producten hebben bacteriën in zich die breincellen sturen om in een roes te komen. Koffie zet ook signalen zin gang om euforie op te merken, het geeft je simpelweg energie die kan worden opgeslagen in jouw hart en dit zo tot uiting brengt in de hersenen. Ben je in euforie dan geeft dit een innerlijke kick en dat merk je door een soort verliefd gevoel in je buik. Zelf maak ik euforische muziek onder de naam DJ Rephoric. De naam betekend wederopbouw (RE) van euforische (phoric) house muziek. Maak je zelf muziek dan is het heel goed voor je hersenen om dit vaak te luisteren. Het brein hecht waarde aan het feit dat nieuwe muziek beluisterd wordt. Zorg er dus voor dat je niet elke dag dezelfde muziek luistert. Er worden nieuwe breincellen aangemaakt wanneer je nieuwe muziek luistert.

 

Wat is euforie?

Euforie is een manisch mechanisme dat ontstaat in de rechterhelft van het brein. Daar worden alle positieve signalen verzameld en tot uiting gebracht in het hart. Het hart stuurt de darmflora aan om je lekker te voelen. Komt er euforie in het lichaam vrij dan boost dit jouw immuunsysteem en geeft het een kick aan energie. Euforie kan gevoeld worden vanaf zes jaar oud. Kinderen kunnen dus zeker euforie merken. Wanneer je 18 jaar wordt neemt het iets af en vanaf de 22e jaar krijgt het brein meer positieve signalen door om jou een kick aan energie te geven. Luister muziek altijd met oordoppen in, dit verhoogt de euforische opname. Hoe vaak merk jij euforie in jouw lichaam? Waarschijnlijk te weinig helaas. Er zijn middelen die die euforie opwekken zoals XTC (het MDMA medicijn). Succes met het vinden van jouw dagelijkse euforie-kick!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.