Kokosolie | Een heilzame olie

Gepubliceerd op 13 maart 2022 om 10:32

Is kokosolie gezond?

Eerder heb ik al eens geschreven over kokosolie, is het een held of een schurk? Meer hierover kun je hier lezen. Nou, het is absoluut geen schurk. Helaas staat kokosolie niet overal in Nederland in een positief daglicht. Het voedingscentrum zegt dat kokosolie niet zo gezond is omdat het veel verzadigd vet bevat. Verzadigd vet is helemaal niet erg in een gezond voedingsmiddel. Meer hierover zie je in de video onderaan deze blog. Kokosolie kan als heilzame olie bestempeld worden. Kokosolie bakt ten eerste heel goed in de pan wanneer je aan het koken bent. Met kokosolie bakt het eten veel minder snel aan dan bij andere oliën. Daarnaast kun je kokosolie ook goed gebruiken in de koffie, lekker en gezond.

 

Gezonde oliën

Extra vierge olijfolie is heel gezond, maar minder om in te bakken. Deze olie is heel erg gezond ter consumptie. Bak je graag een ei in de pan? Gebruik dan kokosolie. Zonnebloem olie en Palmolie zijn niet gezond en daarmee zou je ook niet moeten bakken. Helaas doen veel mensen dit wel, dit is niet zo verstandig want er komen eigenlijk giftige verbindingen vrij bij de verbranding. Kokosolie bevat vitamine D en hier komen we met z'n allen een groot tekort aan. Is extra vierge olijfolie de gezondste olie ter consumptie? Eigenlijk kun je het moeilijk vergelijken met kokosolie. Meer over de gezondheidsvoordelen van extra vierge olijfolie lees je in deze blog.

 

Conclusie

We bakken met verschillende oliën, maar is dit verstandig? Het antwoord hierop is ''nee''. Zelf bak ik ook in andere oliën omdat ik momenteel geen kokosolie in huis heb, niet zo slim want kokosolie is koning voor in het bakken. Kokosolie is wel relatief duur en dat geldt zeker voor extra vierge olijfolie. Kokosolie heeft bijzondere krachten voor het verbeteren van jouw gezondheid! Hier heb ik een blog over geschreven op de website www.debrandstofvanjelichaam.nl, welke je hier kan lezen. De conclusie van het verhaal is dat je zeker eens kokosolie moet proberen bij het bakken en voor in de koffie, het smaakt heerlijk! Beter jouw leven en ga het kopen, jouw gezondheid vaart er wel bij!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.