Wat is ongezonde voeding?

Gepubliceerd op 12 maart 2022 om 14:29

We willen allemaal gezond leven en doen ons best daarvoor, maar wat is ongezonde voeding en wat is het meest gezond? We lopen de supermarkt even door. We beginnen bij smoothies. Deze zijn alleen gezond als ze in de basis enkel en alleen groenten en/ of fruit bevatten en alle vezels behoud blijven, helaas voegen fabrikanten tegenwoordig ook suiker en glucosiroop toe. Dit is erg jammer. Salade's zijn gezond en dat geldt ook voor groenten uit de koeling. Fruit en groenten zijn gezond, maar helaas niet meer zo gezond als vroeger. Nu worden er pesticiden enzo toegevoegd, wat ten koste gaat aan de kwaliteit. Pasta en al het andere kookgrij is gezond, tenzij er weer toevoegingen in zitten. Kies altijd voor volkoren.

 

Wijn kan je gezond noemen, maar helaas zijn er veel slechte wijnen bij de supermarkt verkrijgbaar. Chips is niet gezond, tenzij het in kokosolie gebakken is. Sommige fabrikanten doen dat, maar zetten dat helaas niet op het etiketje omdat kokosolie als slecht wordt gezien door bepaalde partijen zoals het voedingscentrum. Kokosolie is heel gezond, meer over de gezondheidsvoordelen van deze olie vind je hier. Snoep is eigenlijk niet gezond, maar dat geldt niet voor de meeste dropsoorten die er verkrijgbaar zijn. Hier zit geen suiker in, maar salmiak (wat wel een gezonde suikersoort is). Er is ook snoep met als suiker-ingrediënt stevia is, dit soort snoep kan als minder ongezond bestempeld worden.

 

In de koeling vind je vaak gepasteuriseerde melk, wat minder gezond is dan melk dat niet gepasteuriseerd is. Helaas is dit moeilijk te vinden. Bij pasteurisatie worden veel goede voedingsstoffen verhit en gaan dan verloren. Alle toetjes en vla kunnen als minder gezond bestempeld worden. Kies altijd voor de volle variant. Broodbeleg kan gezond zijn en soms ook niet, dit hangt af van de toevoegingen in dit soort voeding. Kaas uit de supermarkt is meestal niet gezond. Ze gebruiken vaak gepasteuriseerde melk en er is zelfs kaas met minder vet. Dit is waanzinnig te noemen, vet uit kaas is juist zo gezond. Brood is gezond mits het volkoren, meergranen of desem is. Desembrood is het meest gezond. Pizza's uit het diepvries zijn niet gezond, behalve voor de nieuwe pizza's met desembodem en verse groenten erop. Dit was het zo'n beetje. Beter jouw voedingsstijl en doe je voordeel met deze informatie!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.