Hoe eet ik gezond?

Gepubliceerd op 10 maart 2022 om 15:46

Hoe eet ik gezond?

Er bestaan zoveel meningen over hoe je nou gezond moet leven, maar wat is de  waarheid? Dat ga ik je in deze blog vertellen. Over groenten en fruit weten we meestal wel voldoende, maar hoeveel moet je ervan nemen. Lust je geen groenten? Niet getreurd want dit kun je vervangen door fruit. De voedingswaarde ligt ongeveer gelijk. 500 gram groenten per dag is voldoende. Bij fruit is het verstandig minstens 2 stukken te eten, het liefst meer. Fruit maakt je ook niet dik want anders zou de natuur ons ziek maken. Er bestaan ook frutarians (mensen die enkel en alleen fruit eten) dus veel fruit eten is geen probleem. De aardbei is de gezondste vrucht en daarna volgt de banaan. Blauwe bessen zijn ook gezond maar kennen weer andere gezondheidsvoordelen.

 

Wat is nog meer gezond?

Wil je zuivel eten dan is dat verstandig. Kies altijd voor ongepasteuriseerd want anders mis je wat gezondheidsvoordelen. Daarnaast verkies je volle producten boven magere. Tegenwoordig zeggen ze dat volle producten niet goed zijn omdat ze veel vet bevatten, maar dit is niet zo. Dit zijn gezonde vetten. Melk is meestal gepasteuriseerd en dat is niet zo'n goed nieuws want dan zijn er veel vitamines en mineralen verhit geweest en dus weg zijn. Qua drinken kun je het beste thee, koffie (wil je weten of koffie verstandig is wanneer je ziek bent? Klik dan hier), cola, ongepaseuriseerde melk, alcohol vrij bier en wijn, spa rood en smoothies. Alcoholhoudende drank kan alleen wanneer er niet teveel is toegevoegd door de fabrikant zoals suiker. 

 

Peperkoek is gezonder dan gedacht en dat geldt ook voor chips dat is gebakken in kokosolie. Eigenlijk beide producten zijn goed. Denk eraan dat je peperkoek neemt dat met volkoren producten is gemaakt. In peperkoek zit bruine bastaard suiker en dat is gezond ter consumptie. Vlees is gezond, maar in de supermarkt ligt veel vlees dat niet gezond genoemd mag worden. Kies altijd voor de slager wanneer je echt gezond vlees wilt eten. Sommige vleeswaren in de supermarkt zijn wel gezond zoals Duitse biefstuk. Dit is ook erg goedkoop. Vis is altijd verstandig, dat hoef ik jou niet uit te leggen en dat geldt ook voor kip. Kip en vis kun je onbeperkt eten. Qua snoep is alleen drop gezond omdat daar meestal geen suiker maar salmiak in zit en dit is een gezonde toevoeging. Salades zijn altijd wel gezond en dat geldt niet voor de voorgemaakte magnetron gerechten. Veel te veel suiker en verkeerd zout zit daarin.

 

Ontbijgranen zijn meestal niet goed omdat hier veel te veel suiker in zit en dat is niet goed voor het insulineniveau in het lichaam 's ochtends. Over pizza's valt te twisten of ze gezond zijn. Tegenwoordig ben je namelijk pizza's met desembodum en groenten erop. Deze lijken in ieder geval wel gezond. Brood is zeker gezond en dat is zeker het geval bij volkoren, desem en meergranen. Voor de rest zou ik zeggen: blijf gezond en doe je voordeel bij deze informatie!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.