Fantasie

Gepubliceerd op 7 maart 2022 om 17:53

Fantasie is een onmisbaar mirakel

Fantasie is geweldig en iedereen kent het wel van verhalen van kinderen. Waarom zijn de meeste kinderen zo fantasierijk en zijn volwassenen dit verloren? Vroeger als kind dacht ik altijd aan het feit dat volwassenen niet de hele tijd lachen. Dit vond ik gek. Het leven moet een lolletje zijn toch? Helaas is het zo dat wanneer je steeds ouder wordt je steeds meer zorgen krijgt. Dit is jammer want dit gaat ten kosten van fantasie. Fantasie is een gen in het brein wat er nooit meer uitgaat tenzij je te serieus wordt. Serieuze mensen hebben we genoeg in deze wereld. Waarom zie je op tv zo weinig mensen met humor? Dit heeft ook met fantasie te maken. Fantasie is zo mooi, humor en fantasie gaan hand in hand. We kennen tegenwoordig ook al zo weinig goede moppen, jammer joh!

 

Waar komt fantasie vandaan?

Vroeger kende men fantasie niet en was iedereen degelijk. Gelukkig kwamen er wat kinderen aan die de wereld op zijn kop zette. Zij waren de beste cabaretiers. Fantasie is er ook op seksueel vlak. Zelf ken ik een dame die negen jaar lang enkel en alleen op 1 man fantaseerde, elke dag weer. Dat is erg opmerkelijk te noemen natuurlijk. Kinderen kennen de mooiste fantasie. Zelf denk ik dat fantasie op zijn hoogst is wanneer de zorgen het laagst zijn en men helemaal op zijn gemak is. Helemaal jezelf zijn kan helaas niet bij iedereen. De ware vinden is lastig dus veel mensen zijn helaas niet helemaal zichzelf en kennen maar weinig fantasie. Dieren kunnen ook fantasie hebben, maar dit zie je maar weinig behalve in het water. Als je ziet hoe siervol deze dieren zwemmen snap je het.

 

Wat moet er veranderen?

Voor een mooi verhaal moet je fantasie hebben, dit staat buiten kijf. Zelf schrijf ik veel dus een goede dosis fantasie is wel gewenst. In mijn ogen verandert alles wanneer mensen naar het MBO, HBO of WO gaan. Veel te serieus allemaal joh. Er moet meer gelachen worden en daar heb je wel mensen voor nodig die andere met fantasie laten lachen. In muziek zit helaas ook al zo weinig humor. In muziek zit wel veel fantasie. Hoe mooi kan een brein zo'n melodieus schepsel maken? Prachtig toch! Nogmaals: zowat alle kinderen zitten boordevol fantasie, waarom gaat dit verloren in de jaren daarna? Jammer joh. Advies: zoek mensen op die helemaal bij je passen en ga daar zoveel mogelijk mee om!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.