Periodiek vasten (de ins en outs)

Gepubliceerd op 5 maart 2022 om 09:49

Wanneer mag ik eten?

Deze blog is voornamelijk geschreven voor diegene die niet zo bekend zijn met periodiek vasten. Het is zelfs zo dat periodiek vasten gezonder is dan 1 dag of meerdere dagen vasten. Dit hangt er natuurlijk wel vanaf hoeveel jij beweegt. Periodiek vasten betekent dat je binnen een bepaalt tijdsbestek eet en daarbuiten niet. De meest bekende is enkel en alleen eten tussen 12:00 uur tot en met 20:00 uur en daarbuiten niet. Je slaat dus het ontbijt over. Ontbijt je graag? Kies er dan voor om tussen 10:00 uur en 18:00 te eten. Het is dus belangrijk om in een periode van 8 uur te eten. Intermitterend vasten oftewel periodiek vasten kent een aantal gezondheidsvoordelen welke je hieronder kunt lezen. Wil je liever goedkope spullen op mijn webshop kopen? Kik dan hier.

 

Waar is periodiek vasten goed voor?

Allereerst is periodiek vasten goed voor de geest want wanneer je niet op ieder tijdsstip voeding tot je neemt, ruimt het brein en het lichaam het een en ander op. Naast dit mooie gegeven word je door deze manier van eten ouder. Dit komt omdat het groeihormoon wordt geboost. Dit hormoon is het lang leven hormoon. Met sommige sportoefeningen gaat het groeihormoon ook omhoog. Het meest geschikte tijdstip om te gaan sporten is om 12:00 uur 's ochtends. Eerst sporten en daarna eten dus. Dit doet de meest gezonde bevolkingsgroep, de Hunza's, ook. Zij werken namelijk eerst voordat zij gaan ''ontbijten''. Wil je weten hoe je gezond 100 jaar kan worden? Lees dan deze blog over de Hunza's.

 

Waarom is periodiek vasten nog meer goed voor je?

Niet alleen de geest en het groeihormon varen wel bij vasten. Ook is intermittend vasten goed voor de bloedsuikerspiegel. Tevens kan het vervelende hongergevoel weg gaan. Dit hongergevoel is aangeleerd en hoort niet bij een mens die is gemaakt op schaarste. De stofwisseling gaat sneller werken na een tijdje periodiek vasten en dat is dan weer goed voor de darmflora. De stofwisseling stopt wanneer er gegeten wordt, ongeveer 10 minuten na het eten gaat de stofwisseling weer draaien. Er is veel discussie over het feit of het gezond is om te  eten vlak voor het slapen gaan. Daar heb je met deze manier van eten geen last meer van. Nogmaals, het hongergevoel is aangeleerd waardoor je straks geen honger meer hebt in de ochtend en in de avond. Het is slim om bijvoorbeeld een dag of meerdere dagen te zondigen, anders is het best moeilijk en dan met name in het weekend. Doe jij al aan periodiek vasten?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.