Is kaas gezond?

Gepubliceerd op 1 maart 2022 om 16:08

Er zijn veel onzekerheden over het feit of kaas gezond voor je is. Gelukkig heb ik voor jou antwoord op deze vraag. Hoe ouder de kaas, des te beter voor de gezondheid. Denk eraan: kaas moet altijd gemaakt worden van rauwe melk. Hierbij spreek je over ongepaseuriseerde melk. Pasteurisatie is slecht voor de voedingswaarde van melk, hierbij verhit je essentiele voedingsstoffen uit melk. Melk is in de basis gezond voor je, maar dit moet wel rauwe melk zijn. Dit was vroeger niet anders dan normaal. Jammer genoeg denkt men hier tegenwoordig anders over. Kaas is een ambachtelijk product, wat gekoesterd moet blijven. Kaas smaakt heel zout, wat te maken heeft met het productieproces. Zout is tegenwoordig vaak slecht voor je, kies liever voor Keltisch zeezout. Zout in kaas is niet zo erg wanneer deze mooie ronde gele knallers ambachtelijk zijn bereid. Jammer genoeg hebben we tegenwoordig te maken massaproductie.

 

Is kaas dan wel gezond?

Oude kaas wat goed bereid is, is gezond, maar dat geldt ook voor andere volvette kazen. Van kaas houden veel mensen en dat is mooi om te weten voor de kaasboeren. Je kunt kaas zeker wel schalen als een gezond product, maar nogmaals, we hebben te maken met massaproductie wat ten koste gaat van de kwaliteit. Bij de kaasboer kaas halen is altijd verstandiger, maar vaak helaas duurder. Wanneer je bij een kaasboer binnenkomt ruik je de ambachtelijke, heerlijke smaak van kaas. Kinderen krijgen vaak een plakje kaas om te proeven, maar ouders zouden dit zeker ook moeten krijgen. Zo kun je de kaas van de supermarkt vergelijken met die van de kaasboer. Hier zit zeker een verschil in kwaliteit.

 

Kun je kaas ontelbaar vaak eten?

Vet in kaas is niet erg, sterker nog hoe vetter de kaas, des te gezonder. Helaas heb je tegenwoordig te maken met magere kazen waarin minder vet zit. Men moet altijd kiezen voor het volmaakte product van kaas. Kaas kun je altijd op al je brood doen want de voedingswaarde is hoger dan vleeswaren. Het is verstandiger om voornamelijk oude volvette kaas te verkiezen boven worst of chips. Doe dit dan ook 's avonds bij een lekker drankje. Kaas kun je dus zeker vaak eten, maar let op: varieer op brood en 's avonds bij de borrel. Zo kun je 's avonds natuurlijk ook kiezen voor verse paprika, wortels of komkommer. Deze combinatie is goed (kaas en rauwe groenten). Doe jezelf een lol en laat de kaas niet staan.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.