Voeding in het algemeen

Gepubliceerd op 1 maart 2022 om 11:39

De essentie

Wat is nou de essentie van gezond eten? Hier heb ik hier al het een en ander over beschreven. Alle producten direct zijn de natuur zijn natuurlijk gezond want waarom zou de natuur ons ziek maken? De mens maakt veel kapot waardoor ongezond leven op de loer ligt. Als je de supermarkt binnen wandelt kom je zoveel verschillende voeding tegen, vol met toevoegingen. Is dit wel verstandig ter consumptie? Hier valt over te twisten. De essentie van gezonde voeding is de basis. Eet je veel fruit, (rauwe) groenten, noten, brood, volle zuivel en andere alledaagse gezonde voeding dan ben je goed op weg. Een dieet dat ik weleens geprobeerd heb is een week lang rauwe groenten, fruit en ongebrande en ongezouten noten eten. Dit is zeker de moeite waard om te proberen. Let op: hier krijg je wel een flinke ontgiftingsproces door. Dit kan op het begin wel even wennen zijn.

 

Wat is gezond eten?

Gezond eten is producten uit de natuur, gefermenteerde en niet door de mens misbruikt voeding. Wat is gezond om te drinken? Hierbij moet je denken aan thee (de top 3 meest gezonde theesoorten vind je hier), koffie, rauwe melk, alcoholvrije bier en wijn en puur sap met vruchtvlees. Veel sappen zijn helaas niet goed voor de bloedspiegel omdat alle vezels eruit gefilterd zijn. Bier is ook gezond mits het een natuurproduct blijft en er bijvoorbeeld geen glucosesiroop in te vinden is. Beperk alcoholhoudende dranken altijd tot twee per dag. Rode wijn is tegenwoordig niet meer zo gezond in de supermarkt en verzuurt dit het lichaam. Rode wijn is in de kern een gezond product mede door de aanwezigheid van resverartol. 

 

Wat moet ik mijden

Brood is gezond tenzij het van witte meel is gemaakt en alleen tarwe wordt gebruikt, dit moet volkoren tarwe zijn. Hier zit wel verschil in want tarwe is bewerkt en volkoren tarwe is juist zo gezond voor ons. Vraag jij je af of brood eten tegenwoordig wel zo verstandig is, lees dan deze blog. Welk brood is juist gezond? Dit lees je hier. Chips is meestal ongezond mits het is gebakken in kokosolie. Deze chips vind je in ''Doritos''. Dit is mais gebakken in kokosolie, heel gezond dus. Vlees is tegenwoordig ook veel bewerkt, kies altijd voor vlees met de minste toevoegingen en die zo puur mogelijk is gebleven. Zuivel moet ontstaan uit ongepasteuriseerde melk. Pasteuriseren is niet verstandig want zo verhit je alle voedingsstoffen. Fruit en groenten zijn altijd goed om te consumeren. Varieer een beetje en kies eens een week voor rauwe groenten in plaats van groenten die je kookt of bakt. Zo krijg je alle nuttige voedingsstoffen binnen en verkloot je deze niet in het kook- of bakproces. Soepen zijn vaak ook bewerkt, maar niet verkeerd om zo nu en dan te nuttigen. Kies altijd voor producten die zo dicht bij de natuur staan! Succes met een betere voedingsstijl.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.