Muziek en gezondheid

Gepubliceerd op 22 februari 2022 om 17:56

Van leuke muziek word je blij

Muziek luisteren is erg gezond en leuk, wie houdt er nou niet van muziek? Heb je er weleens bij stil gestaan wat muziek met de gezondheid doet? Voor de geest is favorite muziek luisteren erg goed. Wist je bijvoorbeeld dat trillingen van muziek je geheugen verbeteren? Leuk om te weten he? Op festivals zie je vaak mensen helemaal los gaan, dit is niet voor niks want dit is toch echt topsport. Voor je lichaam is muziek dus ook goed. Euforie in muziek is erg goed voor de gezondheid. Dit maakt bepaalde gelukshormonen aan en daar word je dus erg blij van. Breincellen gaan trillen door muziek en verenigen zo. Hersencellen werken samen en maken jou zo blijer wanneer je lekkere muziek luistert.

 

Wat gebeurt er in de hersenen?

De hersenen worden blij van muziek waar je van houdt. Er zijn bepaalde stijlen muziek met meer euforie dan andere. Een paar daarvan zijn hardstyle en filmmuziek. Dit maakt wat los in de hersenen, namelijk typografie. Dit is een hormoon die je goed doet. Hersenen kunnen zich inhouden bij rustige muziek en totaal losgaan bij harde muziek. Zelf houdt ik erg van hardstyle omdat dit veel euforie met zich meebrengt. Dopamine en serotonine worden ook aangemaakt bij het horen van in jouw optiek goede muziek. Hersencellen werken samen om muziek op te vatten. Er worden hersenconnecties aangemaakt die samenwerken om jou een blijer gevoel te geven, dit allemaal door lekkere muziek.

 

Waar is muziek nog meer goed voor?

Muziek is goed voor de oren omdat trommelvliezen nou eenmaal graag trillen. Denk er wel aan dat de muziek niet te hard staat want dan is het natuurlijk schadelijk. Voor de bloedsomloop is muziek ook goed. Rode bloedcellen werken samen met de witte bloedcellen en gaan sneller stromen wanneer goede muziek in de oren stroomt. Klassieke muziek maakt jou rustig en hardcore maakt je meer gespannen, maar het is beide goed voor de gezondheid. Dansen op muziek is natuurlijk altijd goed, op welke stijl dan ook. Vet verbanden doe je ook door het luisteren naar muziek waar je van houdt. Muziek moet jou een goed gevoel geven en euforie van muziek is het aller gezondst. Tot slot maakt muziek hersengolven los, waardoor het brein gaat tollen en jou en lekker gevoel geeft. Het moraal van het verhaal: geniet van muziek waardoor jouw gezondheid wordt bevorderd! Meer over muziek en gezondheid lees je in deze blog.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.