De veelbelovende aardbei

Gepubliceerd op 22 februari 2022 om 15:11

Een lekkernij, waar is het goed voor?

Aardbeien zijn gezond, dat weet een kind. Wist je dat aardbeien ook goed zijn voor de tanden? Dit maakt dit lekkernij extra aantrekkelijk om te eten. De pitjes van de aardbei schuren langs te tanden en gaan daarmee tandplak tegen. Vroeger toen er nog geen tandenborstels bestonden gebruikte men fruit om hun gebit te reinigen, tegenwoordig kan dit bijna niet meer door de aanwezigheid van pesticiden. Aardbeien zijn ook goed voor het glazuur, 's avonds een paar aardbeien eten voordat je naar bed gaat is een goed advies. Aardbeien hebben een mooie rode kleur en glinsteren als het ware in het donker. De rode lekkernijen zijn ook goed voor de maag en ruimt zo gifstoffen die in het lichaam zijn gekomen op. De overige redenen waarom de aardbei zo gezond is, lees je hier.

 

Wat maakt de aardbei tot krachtvoer?

Vanaf drie jaar oud is het verstandig om aardbeien te eten. Kinderen zijn er dol op en dat is niet voor niets! De rode knallers zijn gezond en zeer goed voor de spijsvertering. Eigenlijk zijn aardbeien zowat overal goed voor. Wanneer je elke dag vijf aardbeien eet, vaart jouw gezondheid er wel bij. Voor vrouwen zijn aardbeien zeker goed, want ook voord de borsten zijn aardbeien uitstekend. In de pubertijd zijn aardbeien bij vrouwen zeker aan te raden. Zo vormt het lichaam mede door dit krachtvoer mooie rondingen en dat is wel gewenst voor een meisje dat in de groei is. Peren zijn ook heel gezond, maar dan met name voor de benen. Aardbeien zijn voor alle ledematen goed.

 

Aardbeien door de jaren heen

Door de jaren heen zijn aardbeien wel wat veranderd. Vroeger waren er alleen maar grote aardbeien en tegenwoordig worden ze gekweekt. Dit gaat ten koste van de kwaliteit van aardbeien. Tegenwoordig zijn aardbeien ook veel vervuild geraakt waardoor het gebit niet altijd evenveel baat meer heeft bij het eten ervan. In het wild groeien helaas nog maar weinig rode genotknotsen, dat is erg jammer. Bramen daarentegen zie je nog op veel plekken. Aardbeien kunnen we met bramen vergelijken wanneer je kijkt naar de gezondheidsvoordelen. Bramen zijn nog gezonder dan aardbeien. Beide fruitstukken hebben pitten, dat wil zeggen dat bramen ook goed voor het gebit zijn. Meer over de overweldigende kracht van aardbeien lees je in deze blog. Beter jouw leven en eet eens wat vaker aardbeien!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.