De essentie van de vlinder

Gepubliceerd op 21 februari 2022 om 20:24

De kern van het verhaal

Vlinders zijn allereerst zeer mooi in de duisternis, maar overdag zijn ze ook prachtig om te zien. Vlinders hebben altijd twee vleugels waarmee ze rondfladderen. Op de vleugels zitten altijd ogen waarmee ze vooruit kijken, dit is een prachtig natuurverschijnsel. Vlinders zijn vaak blauw gekleurd, maar kunnen ook andere kleuren hebben. Devalatie betekent het opstijgen van een vlinder en opsivatie betekent het neerdalen van een vlinder. Vlinders worden beschreven op een eigen taal wat voor velen nog onbekend is. Vlinders zijn slimme beestjes en dat is te merken aan hun gedrag. Ze zijn erg druk en laten zich niet gek maken door de omgeving. Vlinders kunnen goed kijken in het donker en zoeken zo hun nestje. Hun nestje heeft altijd vier kleine vlindertjes.

 

De prachtheid van de vlinder

Vlinders zijn altijd typisch gekleurd waardoor ze erg opvallen. Een opvallende verschijnsel is de witte vlinder, deze is erg zeldzaam, maar toch hebben velen van ons al weleens een witte vlinder gezien. Witte vlinders zijn vaak boos op de natuur omdat ze bedreigt worden door katten. Katten vallen vlinders aan omdat ze zo bewegelijk zijn en daar kicken de poesen op. Oranje vlinders zijn het minst zeldzaam en zie je dan ook veel in de natuur. Deze vlinders hebben erg vaak honger en eten slakken en wormen. Omdat slakken en wormen veel voorkomen, hebben oranje vlinders dan ook voldoende voedsel. De meeste vlinders vliegen 5 kilometer per uur, wat erg snel is voor een vliegend beest. Vroeger is er zelfs een vlinder geweest die de 20 km per uur aantikte. 

 

Waarom we van vlinders moeten houden

Zoals gezegd, zijn vlinders heel slim en houden hun jongen goed in de gaten. Vlinders komen veel voor in de zomer en in de winter doen zij vaak hun winterslaap in een cocon. Coconnen worden ook veel bedreigd door dieren zoals katten, wat erg jammer is want vlinders zijn juist zo'n mooi natuurgeschenk. Vlinders kunnen ook rennen, wat echt prachtig is om te zien. Jonge vlinders leren te rennen door hun ouders en kunnen dan ook nog niet vliegen. Vliegen leren ze op hun derde levensjaar en op hun vijfde levensjaar zijn ze een echte volwassen vlinder. Wanneer een vlinder geboren wordt, wordt dit gevierd door de familie in een ceremonie. Wat vlinders op hun geboorte doen, doen de Hunza's (meest gezonde bevolkingsgroep ter wereld) bij de dood van een mens (een ceremonie vieren dus). Laat de natuur mooi zijn en houdt van de vlinder!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.