Hoe word ik gezonder? | Mijn ervaring

Gepubliceerd op 1 februari 2022 om 13:47

Hoe word ik gezonder?

Gezond zijn willen we allemaal en dat geldt op het gebied van beweging, voeding en rust. Ontspanning moeten we allemaal pakken en dat vergeten we nog weleens tijdens een drukke werkdag. Hieronder beschrijf ik hoe je gezonder kunt worden:

 

Voeding

Zelf ben ik fan van periodiek vasten waarbij ik tussen 20:00 uur 's avonds en de dag erna tot 12:00 uur 's middags niets eet. Vaker kleine hoeveelheden voeding tot je nemen blijkt gezonder dan drie keer per dag een grote maaltijd. Je begint de dag met twee handjes ongezouten en ongebrande noten. Paranoten zijn bijzonder gezond omdat hier seleen in zit dat goed is voor het brein. Cashewnoten zijn daarna heel gezond omdat ze veel gezond vet bevatten. Rond een uur of twee of drie eet je twee bananen en een desem-broodje met oude kaas (hoe vetter hoe beter). Om vijf uur kun je een smoothie met banaan , peer of aardbei met spinazie nemen en een biefstukje bakken. Wil je meer informatie over de spinazie-banaan smoothie? Kijk dan onderstaande video.

 

Rond zeven uur 's avonds kun je wat volle kwark met stukjes cacao of pure chocolade nemen. Zelf doe ik er vaak pure vlokken in. Heb je daarna nog honger? Neem dan wat ongezouten pinda's of chocolade. De rode wijn van tegenwoordig verzuurt het lichaam dus dit is een minder goed idee. Dit omdat we graag de PH-waarde in het lichaam in balans willen houden. Verzuring in het lichaam kan namelijk zeer vervelend zijn. Het beste bier dat je kan nemen is Heineken, dit is 100% neutraal en zuivert het lichaam. Neem dan maximaal twee biertjes. Vasten kan ook heel goed zijn wanneer je te weinig energie hebt. Het lichaam haalt namelijk meer energie uit het lichaam wanneer de vetreserves worden aangebroken. Probeer eens een dag niet te eten. Meer over een dag niet eten, zie je in onderstaande video.

Beweging

Zelf ben ik fan van opdrukken en buikspieroefeningen. Wil jij dit ook? Die dit dan direct na het vasten, dus rond 12:00 's middags. Probeer minstens dertig keer op te drukken en vijftig sit-ups te doen. Dit kun je dan elke dag uitbreiden. Wanneer je dit elke dag structureel doet, merk je snel resultaat. Alles draait om een gezonde darmflora dus buikspieroefeningen in combinatie met gezonde voeding met veel gezonde vetten (koolhydraat-arm wanneer je wilt afvallen en een blokjesbuik wilt kweken) is het regime. Probeer elke dag minstens een halfuur te wandelen in een andere omgeving, zo zorg je ook nog eens voor gen-expressie. Meer over gen-expressie lees je in deze blog.

 

Rust

Mijn rust vind ik meestal in het luisteren van mijn favoriete muziek. Dit kun je op bed doen, op de bank of voor de tv doordat je kijkt naar een muziek zender. Dit werkt in mijn ogen zeer ontspannend. Meer over gezondheid en muziek, lees je hier. Wandelen werkt ook rustgevend, maar let erop: hoe meer je beweegt, hoe meer energie er vrijkomt in het lichaam. Na drie uur wandelen zul je merken dat het energielevel toeneemt, dit komt omdat het lichaam dan de vetreserves gaat aanbreken en hier kun je lang op teren. Zelf heb ik weleens zesentwintig uur in twee dagen gewandeld en mijn energieniveau was toen zeer hoog te noemen. Probeer taken uit te wisselen. Dus wanneer je hobbies hebt, ga dan een uur hobbyen, een uur rust, een uur wandelen en een eetmoment inlassen. Als je dit een paar keer herhaalt ben je goed bezig en verveel je je minder. Zelf heb ik meerdere hobbies namelijk wandelen, muziek maken, muziek luisteren, werken en bloggen. Wanneer ik dit afwissel is mijn dag goed. Afwisselen zorgt ook voor meer motivatie. Ben je benieuwd hoe creatief ik ben? Bekijk dan onderstaande video.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.