Gen-expressie | De definitie en het geheim

Gepubliceerd op 1 februari 2022 om 13:11

Genen en de mens

Genen hebben we allemaal en dat is maar goed ook en wij acteren hier ook op. Wanneer wij acteren op onze genen spreken we van gen-expressie. Een gemiddeld mens wordt geboren met 1000 genen. Hierbij spreek je over de kleur ogen en de innerlijke eigenschappen die meegekregen worden van de vader en de moeder. Als men ouder wordt stapelen genen zich op wanneer je meer leert (innerlijke gen-expressie). Dit geef je dan ook door aan je kinderen. Dit resulteert in een hoger IQ van het kind wanneer deze geboren wordt. Wanneer een kind geboren wordt heeft dit kind een gemiddeld IQ van 100. Een gemiddelde volwassene heeft het IQ 160. Het brein kan een record bereiken van 1000 IQ. Mensen kunnen maximaal een miljoen genen krijgen in een mensenleven. 

 

Wat betekent gen-expressie nog meer?

Wanneer me weer leren, doen en ervaren gaan meer genen zich verzamelen in het brein. Innerlijke genen zijn belangrijker dan uiterlijke genen. Aan uiterlijke genen kunnen we ook wat doen gelukkig zoals haaruitval. Wanneer de vader kaal is, hoeft dit niet te betekenen dat het kind ook kaal wordt. Hierbij spreek je van positieve gen-expressie. Wist je dat bacteriën in staat zijn genen aan- en uit te zetten? Lees er hier meer over. Dit is wel heel opmerkelijke te noemen als je het mij vraagt. Er kan in een mensenleven 1000 keer gen-expressie optreden. Wanneer je bijvoorbeeld veel in de zon zit met het hoofd dan activeer je haarwortels om te groeien, dit vertaald zich na enige tijd in gen-expressie in de haarfollikels en word je minder snel kaal.

 

Wat kunnen we nog meer leren?

Het geheim achter gen-expressie is dat we innerlijk zo erg kunnen veranderen als we dingen goed doen. Dit kan zowel positief als negatief zijn. Wist je bijvoorbeeld dat als je veel muziek maakt dat je brein dan verandert en slimmer wordt? Hier spreken we ook van gen-expressie. Dit geldt voor bloggen ook. We kunnen van alles leren, van telkens wandelen in een andere omgeving tot het leren van alle talen. Dit wordt allemaal opgeslagen in het brein van het kind dat van de ouders komt. Dat kind kan dan simpelweg omgevingen beter traceren en talen leren. Gen-expressie is bij velen nog vrij onbekend en dat is zeer jammer te noemen. Gen-expressie heeft zich gevormd in het brein van het oervolk van vroeger toen zij mammoeten moesten uitbenen. De kinderen van deze stammen konden op latere leeftijd simpelweg met een mammoet beter overweg.

 

Tot slot

Alles gebeurt in het brein, zeker bij gen-expressie. Hersenstrings acteren op het hart, maar het hart stuurt het lichaam niet aan, dit doen de hersenen. Een gezond hart is van levensbelang, maar een gezonde hersenpan meer. Jammer genoeg wordt het brein vaak vervuild door toxines en negatieve emoties en ervaringen. Dit staat groei en zeker gen-expressie zeer in de weg. Dit is dan ook een van de oorzaken van dementie. De mogelijke oplossingen voor dementie kun je hier lezen. Gen-expressie-groei begint bij twaalf jarige leeftijd tot ongeveer vijfenzestig. Daarna leert men simpelweg te weinig en gebeurt er niet zoveel meer in het leven. Dit is zeer jammer te noemen want een mens moet levenslang leren. Tot slot zou ik zeggen: sta groei niet in de weg en groei door. Let op je voeding en met name gezonde vetten zodat het brein verder kan groeien en jou gen-expressie kan brengen. Beweging is ook zeer belangrijk.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.