Het brein trainen

Gepubliceerd op 6 mei 2021 om 08:40

Fuelstuff 

Fuelstuff staat voor de brandstof van ons lichaam en brein. Op mijn andere website vertel ik veel over voeding en daaraan gerelateerde zaken. Het brein is het meest belangrijke mechanisme van ons lichaam en deze trainen is dan ook zeer belangrijk. Het brein trainen kun je onder andere doen door nieuwe informatie tot je te nemen en door te sporten. Daarnaast is meditatie en ontspanning belangrijk. Je breingezondheid hangt samen met nieuwe informatie tot je nemen, sport, meditatie en voeding.

Nieuwe informatie tot je nemen

Zelf kijk ik veel documentaires om mijn brein te trainen. Daarnaast zijn motivatievideo's ook erg goed. Je kunt ook je brein trainen door met mensen te praten die je nauwelijks kent en daar informatie van over te nemen. Je leer immers van iedereen. Het brein trainen doe je dan ook door nieuwe informatie tot je te nemen. Train jouw brein en leer elke dag wat nieuws, zo verklein je ook de kans op dementie en de ziekte van Alzheimer.

Sport

Door sport kun je je brein ook trainen, het is dan de bedoeling om telkens andere oefeningen te doen. Wandelen werkt ook wel omdat je steeds nieuwe indrukken krijgt. Het is handig om high intensive training te doen. Dit kun je met wandelen ook doen door op het begin één minuut hard te wandelen en daarna één minuut rustig te wandelen en dit af te wisselen. Buikspieroefeningen zijn zeer goed voor het brein omdat de darmflora zit gekoppeld aan de hersenen. Krachttraining is ook heel goed en voor iedereen aan te raden.

Meditatie

Bij meditatie vind je steeds weer nieuwe wegen naar ontspanning. Dit is dan ook zeker aan te raden. Zelf doe ik er niet aan want ik doe aan muziek luisteren met vaak oordoppen in. Wanneer je telkens verschillende muziek luistert en je brein nieuwe connecties laat aanmaken dan ben je goed bezig. Meditatie is zeer goed om rustig te worden en weer te luisteren naar jouw hersens en het lichaam. Mediteer jij weleens?

Voeding

Voeding is zeer belangrijk voor gezonde hersens. Bepaalde voeding is dan ook beter dan andere voeding. Neem nou noten, deze acteren op de breingezondheid en bestaat voor het grootste gedeelte uit vet. Voor het brein is het verstandig  om veel gezond vet, weinig geraffineerde koolhydraten, veel eiwitten en veel vitamines en mineralen binnen te krijgen. Denk jij niet voldoende van deze stoffen binnen te krijgen, overweeg dan supplementen welke je hier kunt bestellen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.