Boost je brein met noten

Gepubliceerd op 9 mei 2021 om 08:43

Noten en jouw breingezondheid

Wanneer we praten over het verbeteren van de breingezondheid zijn er tal van mogelijkheden. Vette vis en kleine vruchten zijn heel goed voor de hersenen. Daarnaast is sport en met name krachttraining en hoge intensiteit training heel goed. Meditatie en ontspanning en dan met name nieuwe muziek luisteren zorgt ervoor dat er nieuwe hersenconnecties worden aangemaakt. Qua voeding zijn noten het beste voor het brein. De paranoot is de beste noot als het gaat om de gezondheid van de mens. Dit komt door de aanwezigheid van de zeer bruikbare stof: seleen. Onze kijk op ongebrande en ongezouten noten is de afgelopen tijd wel wat veranderd, wat komt door de aanwezigheid van zoveel ongezonde noten in de supermarkt. We moeten goed kijken welke noten nou wel  gezond zijn en welke niet. Kies altijd voor ongezout en ongebrand, het liefst biologisch.

Waartoe zijn noten in staat?

Wist je dat van noten ook gewicht kunt verliezen? Hierover heb ik een blog geschreven op de brandstof van je lichaam. Lees hier de blog. Naast dit alles is de noot, nogmaals, een koning voor de hersens. Noten bevatten ook vitamines en mineralen. Wil jij naast voeding ook supplementen gaan gebruiken? Bestel ze dan hier voordelig online. Noten zijn in staat nieuwe hersenverbindingen aan te maken en bescherming te bieden tegen hersenziektes. Mensen met dementie en de ziekte van Alzheimer hebben dan ook baat bij het eten van noten. Noten bevatten veel vet en het brein ook dus dat is de reden dat deze nuttige kleine knallers zo goed voor je zijn. Veel noten bevatten vitamine B2 en vitamine K. Vitamine K is goed voor de botten en wil je weten waar vitamine K nog meer goed voor is, lees dan deze blog. Vitamine B2 is onder andere goed voor de huid, het gezichtsvermogen en de spijsvertering. Noten bevatten ook mineralen zoals calcium, kalium, mangaan en natrium.

Het brein is het meest belangrijke mechanisme van het lichaam

Omdat het brein het belangrijkste mechanisme is van het lichaam, is het belangrijk om te eten voor je brein. De rode druif is een voorbeeld van gezonde voeding voor de hersens. Met pit is nog beter, maar helaas zijn deze tegenwoordig nog maar schaars verkrijgbaar. Om volledig te genieten van het voordeel dat noten goed zijn voor het brein dien je elke dag minstens één handje noten te eten en dan in het bijzonder verschillende noten.  De cashewnoot is ook een goed voorbeeld van een gezondheidsknaller voor het brein en het lichaam. Deze noot bevat veel vet waarop de hersenpan floreert. Daarnaast bevat deze noot veel essentiële nutriënten. Cashewnoten staan zelfs in de top zes meest gezonde noten ter wereld net zoals de pinda. Wil je weten  welke noten er nog meer in deze top zes staan? Lees dan deze blog. Beter jouw leven en eet eens wat vaker noten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.