Jantje en Pietje en voeding

Gepubliceerd op 16 maart 2022 om 11:27

Jantje en Pietje

Op een dag kwam Jantje Pietje tegen en vertelde hem over zijn rommelende maag. ''Wat kan ik het beste eten rond 10:00 's ochtends?'', vroeg Pietje aan Jantje. De beste maaltijd is kwark met banaan. ''Geen brood'' vroeg Pietje aan Jantje. Dat kan natuurlijk ook, maar het is maar net waar je zin in hebt. Fruit in de ochtend is een goed advies. Bij mijn vader ga ik altijd eieren bakken met een glaasje jus d'orange. Zo krijg ik toch wat fruit binnen. Eieren zijn heel gezond weet Jantje, maar hoe gezond zijn ze eigenlijk? Dit heb ik geschreven in deze blog, doe er je voordeel mee. ''Mag ik 's middags een glaasje Cola nemen?''vroeg Pietje aan Jantje. ''Jazeker'', Cola is helemaal zo slecht nog niet. Meer over Cola lees je hier

 

Wat te eten?

''Welk brood moet ik eten?'', vroeg Pietje aan Jantje. ''Desem is het beste, maar volkoren of meergranen is ook goed'' zei Jantje. ''Is brood eten wel zo verstandig?'' dachten ze beide. Meer over brood lees je hier. Fruit is gezond, maar groenten zeker ook. Ken jij de challenge al, namelijk zeven dagen lang enkel en alleen ongebrande en ongezouten noten, rauwe groenten en fruit eten. Dit is een mooi dieet dat je best lang kan volhouden. Op het begin is het lastig omdat je met ontwenningsverschijnselen te maken krijgt van voeding die je voorheen at. Pietje en Jantje zijn heel blij dat ze eindelijk eens een nieuw dieet kunnen proberen waar ze daarvoor nog nooit van gehoord hadden.

 

Wat zullen ze nog meer nuttigen?

Wat is het meest gezonde fruit? de aardbei staat op 1. Aardbeien zijn wel relatief duur, dat is jammer. De ananas kent ook veel gezondheidsvoordelen. Het geheim achter de ananas lees je in deze blog. Jantje en Pietje gaan snel lezen, handig zeg zo'n blog, denken zij. Jantje en Pietje lusten beide geen alcohol, wat kun je dan drinken? Alcoholvrij bier natuurlijk. Dit is heel gezond want er zitten veel vitamines in. Alle ins en outs over alcoholvrij bier lees je in deze uitgebreide blog. Nu weten Jantje en Pietje genoeg en gaan lekker een smoothie maken. Boerenkool met banaan of spinazie banaan zijn beide goede combinaties. Wil je meer weten over deze smoothie? Bekijk dan onderstaande vlog. Zeg maar daag tegen Jantje en Pietje!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.