Mastercard blauw P | Beschrijving nieuwe kaart v19

Gepubliceerd op 16 januari 2022 om 17:40

De creditcard v19 is net wat anders dan de v18. De v18 is platter en heeft een grotere strip. De v19 is 0,01 mm dikker en is zwart aan de buitenkant. In de buitenkant zit een dunne gleuf van 0,0008mm. De strip is zwart met bruine bedrading linksom gebogen. De strip kenmerkt zich door het harde karakter en is gemaakt van goud wat overgespoten is naar zwart. Goud destilleert beter naar buiten toe zodat de strip 2 maanden langer meegaat dan de strip van de v18. Het logo is hetzelfde als de v18, maar dan wat meer naar buiten gedrukt. Achter de strip hangt Java HTML 2 dus het codeboek die ik hiervoor heb geschreven heeft hiervoor betrekking. De code 2356 is voor beveiliging van de kaart en moet worden ingevoerd op de tweede pagina HTML bovenaan. Toets hierna op END.

 

De kaart functioneert beter dan de vorige omdat er een zilveren coting overheen ligt. Dit zie je niet, maar maakt hem wel veiliger. Er wordt daarna simpelweg blauwe lak overheen gespoten. Eerder zei ik al dat het logo aangepast moet worden, dit was vroeger al zo (in mijn vorige leven bestond Mastercard al). Dit logo dient rood, geel, groen te zijn (een stoplicht). Deze kleuren komen dan op de rekening van de kaarthouder ook weer terug. Als men in het rood staat is het bedrag rood, oranje als men bijna in het rood staat en groen bij een positief saldo. De bijdrage van pinnen met de creditcard moet eigenlijk omlaag, dit moet 1 euro per 100 euro zijn. Dit was vroeger ook al zo en Mastercard heeft in principe toch al genoeg geld. Dit moet omdat ik hoop dat mensen straks ook steeds meer gaan pinnen bij supermarkten enzo. Dit is in Amerika zo, dus waarom in Nederland niet?

 

De lange magneettrip van de kaart is in principe precies hetzelfde als de magneetstrip van de v18. De Java software is wel anders namelijk op basis van HTML3. Om deze werkbaar te maken dient met de code 2350 in te voeren op de zesde pagina HTML onderaan bovenste regel. Daarna klikt men op END. Dit was het wel zo'n beetje. Dus: een nieuwe strip, een andere vormgeving, een dikkere kaart, de software moet anders worden ingesteld en het logo moet worden aangepast.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.