Er zijn veel onzekerheden over het feit of kaas gezond voor je is. Gelukkig heb ik voor jou antwoord op deze vraag. Hoe ouder de kaas, des te beter voor de gezondheid. Denk eraan: kaas moet altijd gemaakt worden van rauwe melk. Hierbij spreek je over ongepaseuriseerde melk. Pasteurisatie is slecht voor de voedingswaarde van melk, hierbij verhit je essentiele voedingsstoffen uit melk. Melk is in de basis gezond voor je, maar dit moet wel rauwe melk zijn. Dit was vroeger niet anders dan normaal. Jammer genoeg denkt men hier tegenwoordig anders over. Kaas is een ambachtelijk product, wat gekoesterd moet blijven. Kaas smaakt heel zout, wat te maken heeft met het productieproces. Zout is tegenwoordig vaak slecht voor je, kies liever voor Keltisch zeezout. Zout in kaas is niet zo erg wanneer deze mooie ronde gele knallers ambachtelijk zijn bereid. Jammer genoeg hebben we tegenwoordig te maken massaproductie.
Reactie plaatsen
Reacties