Wat is roken en hoe gezond is het?

Gepubliceerd op 4 januari 2022 om 13:50

Wat is roken en is het gezond?

Roken was volgens sommige vroeger gezond, is dit ook zo? Naar mijn mening was dit deels het geval. Sigaren zijn altijd gezond geweest en is nog steeds het geval. In sigaren zitten geen toevoegingen en er worden soms zelfs gezonde aspecten aan toegevoegd zoals mint, cacao en vitamine C. Meer informatie over de gezondheid van de sigaar vind je in deze blog. Sigaretten zijn over het algemeen ongezond, dat weet iedereen, maar er zijn steeds meer merken die terug willen naar vroeger. Dit betekent dat zij aan sigaretten geen toevoegingen (gifstoffen) meer willen toevoegen. Guiloises is een merk dat geen toevoegingen bevat, dit merk kunnen we schalen onder gezonde sigaretten.

 

Waarom zouden sigaretten gezond zijn? Ten eerste rook je een plant, net zoals bij wiet. De tabaksplant is in principe niet schadelijk om te roken. Wiet roken is ook niet schadelijk voor de longen omdat hier geen toevoegingen in zitten. Meer over blowen en gezondheid lees je hier. Ten tweede ontstaan er tijdens de verbranding van een sigaret geen kankerverwekkende stoffen. De verbranding kan dus geen kwaad. Ten derde bevat rook elsomateem, wat ervoor zorgt dat de aderen in het lichaam verder open gaan staan en het bloed in het lichaam beter rond wordt gepompt. Ten vierde wordt een lichaam gezonder wanneer er gezonde toevoegingen in rookwaren zitten zoals mint of cacao. Cacao roken deden Romeinen vroeger tegen onder andere acne. Mint roken is verstandig tegen longkanker omdat mint de longblaasjes verder doet wijden en dus ongedierte gemakkelijk van de longen naar de maag kan worden verscheept. In de maag wordt ongedierte afgevoerd naar de ontlasting. Roken veroorzaakt geen interactie met medicijnen zoals sos, hennep en MDMA medicijnen, sterker nog het versterkt juist het effect op een positieve manier.

 

De pakjes

Op de sigarenpakjes staan nu nog afbeeldingen van ziektes en teksten van ziektes die niet kloppen. Sigaren roken is eigenlijk niet ongezond, sterker nog: het is gezond. Het is eigenlijk andersom, sigaren strijden tegen longkanker omdat rook en de stoffen uit sigarenbladeren ongedierte tegengaan in de longen. De oorzaak van kanker is door mij bekend gemaakt (ongedierte: parasieten, bacteriën, stofmijt en gist). Shag is eigenlijk heel gezond tenzij er toevoegingen in zitten, helaas is dit bij velen van ons nog onbekend. Willen fabrikanten gezonde shag promoten dan dienen zij op het pakje te zetten dat er geen toevoegingen in zitten. De pakjes van sigaretten kloppen wel, behalve bij die van Guiloises. Hopelijk gaan meer merken over op gezonde sigaretten. In de wandelgangen gaan al geruchten rond dat Malboro mintsigaretten gaat maken. Het kabinet beslist of dit door gaat ja of de nee. Zelf hoop ik dat we in de toekomst weer mintsigaretten kunnen kopen, wat deze helen de longen. Steranijs sigaretten zouden helemaal de uitkomst zijn omdat steranijs de meest gezonde plant ter wereld is.

 

Waarom kan roken gezond zijn?

Sigaren, sommige soorten shag en Guiloses sigaretten zijn gezond omdat ze het lichaam en brein reinigen. Dit komt omdat rook hier de kracht voor heeft. Deze rookwaren kunnen strijden tegen dementie omdat er na het roken nieuwe hersencellen worden aangemaakt wat goed is voor het geheugen. Na het roken van deze rookwaren wordt men relax (sigaren en shag), je krijgt er meer energie van (sigaretten en shag), je word meer alert (sigaren en sigaretten) en het is goed voor de stoelgang (sigaren, shag en sigaretten). Zelf strijdt ik voor een wereld met gezonde sigaretten, shag en sigaren. De Duitsers zijn verantwoordelijk voor het feit dat we denken dat roken nu ongezond is. Dit hebben ze tijdens de tweede wereldoorlog verwezenlijkt. Zij rookte gezonde rookwaren en veel ook, Nederland kreeg rookwaren met toevoegingen die uiteraard ongezond zijn. Mensen met kanker hebben baat bij een sigaar en een gezonde sigaret, omdat ongedierte in het lichaam niet tegen rook kan.

 

Elke vorm van kanker kan deels worden bestreden door het roken van gezonde rookwaren. Sigaren zijn het gezondst, daarna komt shag en dan gezonde sigaretten. Wat mij betreft mogen sigaren 3euro worden (1 euro voor de fabrikant, 1 euro voor de leverancier en 1 euro voor de staat), gezonde sigaretten 5 euro (1 euro voor de fabrikant, 1 euro voor de leverancier en 3 euro voor de staat) en shag 6 euro (1,50 euro voor de fabrikant, 1,5 euro voor de leverancier en 3 euro voor de staat). Het streven is dat de prijzen worden aangepast op 1 januari 2023, dit is nog niet zeker. Zo houd je het laagdrempelig voor iedereen die gezond wil roken. Ongezonde rookwaren moeten 10 euro worden, zo stimuleer je merken om over te gaan op gezonde rookwaren. Een onderscheid is dus gewenst. De meest gezonde bevolkingsgroep ter wereld, de Hunza's zijn op mijn advies sigaren gaan roken (sigaren met mint en cacao). Dit Pakistaanse volk tikt soms wel de 160 jaar aan.

 

Dit is een politiedocument

Auteur: Niels van Dijk


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.